13-08-19Vitesse-supporters herdenken overleden clubicoon Dejan Curovic

Zo'n vijftien Vitesse-supporters hebben dinsdagmiddag Dejan Curovic herdacht. De Vitesse-icoon overleed zondag, een dag na zijn 51ste verjaardag.

De fans verzamelden zich bij het Vitesse-gedenkteken, bij de ingang van het voormalige Vitesse-stadion Nieuw-Monnikenhuize. Daar legden ze bloemen. Ze deden dat op het moment waarop Curovic werd begraven in zijn vaderland Servië.

Vitesse houdt vrijdagavond voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle een minuut stilte en spelers dragen rouwbanden. Het supportershome is woensdagavond speciaal open, zodat fans herinneringen kunnen ophalen aan Curovic en het condoleanceregister kunnen tekenen. Voor en na de wedstrijd tegen PEC Zwolle ligt het condoleanceregister ook in het supportershome.

Het register kan tot en met vrijdag (van 10.00 tot 17.00 uur) ook ondertekend worden in het Home of History in GelreDome, waar een gedenkplek is ingericht.

Grote status
Dejan Curovic speelde van 1994 tot 2000 voor Vitesse en maakte 41 goals voor de Arnhemse club. Zo scoorde de Serviër het laatste doelpunt in stadion Nieuw-Monnikenhuize en maakte hij ook de eerste goal in stadion GelreDome.

'DJ Superstar', zoals zijn bijnaam luidde, reikte Vitesse in 2017 de eerste prijs in de clubhistorie uit. In De Kuip overhandigde hij de KNVB-Beker aan aanvoerder Guram Kashia.
 
Bron: Omroep Gelderland / foto's Vitesse

Terug naar boven